KENNEL

RUINJO'S

         AUSTRALIAN SHEPHERD

 

 

 

 

Jag heter Caroline Karlsson, född 1993 och uppvuxen i Växjö. När jag var i 10 års åldern fick jag äntligen min första egna hund, Ruff. Hunden man bara kunde drömma om, så himla go och lärt mig så fruktansvärt mycket. Den 9 februari 2011 fick jag ta det tuffa beslutet att ta bort min älskling, Det är tomt, det är hemskt och jag kan inte förstå att han är borta.

 

Tiden gick, hundintresset växte och äntligen fick jag skaffa min valp. Stjernborgens Inca flyttade hit i december 2008 och sen dess har hon varit trogen vid min sida.Godkänt inträdesprov bevakning, godkänt MH med 1:a på skott och 2:a pris i LK 1 (2p från 1:a priset) var vad vi hann med innan vi insåg att det var något som inte stämde, hon hade hjärtmuskelinflammation som är utrett av Torkel Falk i Helsingborg.

 

I juni 2011 fick jag friskförklarandet på Inca och den 5 juli tog vi 1:a priset i LK 1 ! Idag märks det ingenting på henne, utan hon är jätte pigg och älskar allt jag hittar på att göra.

 

I september 2012 tog vi vårt Lp1, strax efter att vi lämnat iväg alla valpar till sina nya hem!

 

Jo-Jo fick jag då vi insåg att Inca hade ca 1 års träningsförbud. Fick henne sommaren 2010 vilket innebar att jag fick skippa 8 v sommarjobb och en USA resa, men en så himla härlig tjej så det ångrar jag inte alls. Även om jag fått gråa hår av lilltjejen så börjar det nu bli en riktigt härlig hund av henne.

 

Jag gick ett år på Ingelstads naturbruksgymnasium, natur-djurvård innan jag började andra året på Stora segerstad hundlinje. Där bodde jag i veckorn på internat med pojkvännen och mina två flickor. Det ställs ganska höga krav för en hund att klara av den miljön som hundarna här på skolan dagligen lever i. Skolan ligger mitt ute i skogen, men det är en väldigt händelsefull miljö där verkligen allt kan hända. Ena dagen går vi ut ett stort gäng i skogen med alla hundar, nästa dag smälls det raketer medan nästa dag ska de klara att åka iväg på studiedagar. De ska även klara av hög ljudmiljö, alla sorters människor som till exempel bara sliter upp dörren och klampar in eller vara på ett litet rum fullt med människor. De ska självklart även vara trevliga och bra med andra hundar på små ytor, klara sitta i hundgård eller på rummet utan att skälla. De måste även klara att andra människor än ägaren tar hand om de.

 

Augusti 2012 påbörjade jag min utbildning på UPH till Dipl Massageterapeut, Cert Canineopat (hundfysioterapeut) och Friskvårdskonsulent. Jag är nu klart med de två första utbildningarna, och håller på att vidareutbilda mig till Friskvårdskonsulent.

 

Jag sitter för andra året som ordförande i Växjö Hundungdom och i valberedningen för Växjö Brukshundsklubb,. Jag håller kurser, hjälper till på tävlingar och ja, så mycket som jag bara kan. Jobbat extra som djurvårdare på Växjö Djursjukhus där jag varit i cirka 4 år och på tassar och morrhår sedan 2011. Jag älskar att utvecklas med djuren och älskar vara i dess närhet.

 

December 2012 fick jag min FA skattsedel, och mitt företag är därmed startat!

 

Några av de raser som jag ställt ut : Airedaleterrier, Australian Shepherd, Boxer, Cairn Terrier, Golden Retriever, Labrador Retriever, Samojed, Shetland Sheepdog, Japansk Spets m.m.

 

Nu kan man tro att jag bara hållt på med hundar, men är i grund och botten idrottsnörd. Älskar lira fotboll eller sätta bollen i basketkorgen, sen hur ofta det händer är en helt annan sak ;) Fotbollen tog mig till USA med ett projekt kallat Sister City Soccer Cup, som gav vänner för livet och en enorm upplevelse. Hade inte en knäskada satt stopp för fotbollslirandet så vet jag inte hur stor del den hade varit i mitt liv just nu. 2011 fick jag möjligheten att åka tillbaka, så jag packade jag mina väskor och åkte helt ensam över till USA för att bo i familjen jag bodde hos när jag var där första gången. Jag gjorde praktik på Duluth veterinary hospital och träffade vänner, levde livet helt enkelt i tre veckor!

 

Tack till alla er som gjort det möjligt för mig att ha dessa tre helt fantastiska hundar, alla ni som hjälpt mig inom hunderiet och lärt mig allt det som jag kan nu. Självklart även tack till er som fortfarande hjälper mig att utvecklas och tack till alla trevliga träningskompisar. Utan varandra kommer vi ingenstans !

 

 

 

 

 

Några av de utbildningar jag kommer ihåg:

 

L1 2007 Fotboll

 

Föreläsning om Kamphundar, Lars Neijd 2007

 

Fyra vägar till en bra kommunikation, Eva Bodfälth 2008

 

Inca & Carro ekipage på "Att hålla i en valpkurs" för Eva Bodfälth, 28-29/3-09

 

Föreläsning, "lär hunden att skvallra" Eva Bodfälth, 30/3-09

 

L1 Jenny Krafft & Carina Andersson 19-20/10-09

 

Föreläsning " Hundens intelligens" Kenth Svartberg 29/10-09

 

Att arbeta med hund, Catja Paulsson, alla fredagar ht 09-vt10. MVG.

 

M1 Carina Andersson , våren 2010

 

SBK SÖK Special, 14-15 aug 2010

 

Hundlinje, Stora

 Segerstad 2010-2012

 

Hunden, Stora Segerstad 2010-2011

 

Hundsport, Stora Segerstad 2010-2011

 

Att tävla med hund, Stora Segerstad 2012

 

Hunduppfostran, Stora Segerstad 2012

 

SBK SPÅR Special, 17-19 aug 2012

 

Dipl. Massageterapeut UPH,

augusti-januari 2013

 

 

M2 Micke, januari 2013


Cert. Canineopat (hundfysioterapeut) januari-juli 2013

 

 

________________________________________________________________
Copyright © Kennel Ruinjo's

___________________

Caroline karlsson

073-3277097

caroline@armidale.se